2023-04-02
超爱回旋寿司的我~ 期待已久的一站终于来啦~🤩香港寿司郎目前一共20间分店,依然人气高企,长期有人排队等位。今次去葵芳地铁站附近新都会商场内个间分店,之前睇不少攞位攻略,大部分建议直接现场拎飞等walk in 。.研究一排试用官方app线上订位😂 好好彩轻松唔洗排队,分享今次用香港寿司郎app提早预约,当时大约提早3日预约,但可选择只剩番2-3个时间段,有部分分店甚至约满,呢个方法有时真系几睇缘份,要一早睇有无岩自己时间。❗️一定要预约时间段内准时到达,要先到柜台报到,再等待店员叫号。今次提早几分钟到,都系会到钟先安排入座。.无法线上预订位的话,观察左平日下午茶直接walk in 都好快有位,差不多等30分钟内。晚餐真系要提早拎飞,会越来越多人,至于周末假期暂时未有经验,不过听讲更难有位啊!.寿司可直接在回转带上拎,无遇岩心仪食物亦可在平板即点,等待上方传送带送来。除固定款式外,会有季节限定食材,三月期间限定 #赤醋饭祭 ,所有寿司用上赤醋饭,我基本上将期间限定都点了一份😍。唔洗担心唔够时间,寿司上餐好快,几分钟内送到。.🔴 价钱以红碟$12/ 银碟$17/ 金碟$22/ 黑碟$27/
🔴 价钱以红碟$12/ 银碟$17/ 金碟$22/ 黑碟$27/ $39为主,部分做特价好抵食,又新鲜多款式,而且有不少熟食和几款甜点。果然和传闻中一样,性价比几高,无论寿司、熟食和甜点都好食🤤,太开心啦!比大家参考番两个人20几碟人均200蚊左右已经十分饱。
▼
酱烤鲽鱼鳍边 / 乌贼 / 北海道八爪鱼 / 三文鱼腩 / 海松食贝 / 日本顶级池鱼 / 鲜虾天妇罗 / 赤虾 / 炙烧芝士三文鱼 / 梳乎里海鳗 ✨/ 𩽾𩾌鱼肝军舰✨
赤贝 / 萤光鱿鱼冲渍
海螺双味 / 鬼虾✨ / 炙烧樱鲷(柠檬盐味)✨/ 伊豆神津岛金目鲷✨
特选大吞拿鱼腩 / 宫城县特大帆立贝✨
日式焦糖蕃薯 $12
茶碗蒸 $19
双层卡达拉娜 $22
朱古力香莓芭菲 $32
▼
帆立贝大只厚肉又鲜甜,一次两碟。27蚊大拖罗抵食到不得了,油脂感足,一定要叫。萤光鱿鱼冲渍 见特别就试试,口感爽口亦易咬。梳乎里海鳗一碟12蚊,平时2-3倍量,油脂香爆发,入口似梳乎里咁松软。
至于图中期间限定几款均系抵食必点款「伊豆神津岛产金目鲷」「鬼虾」「宫城县产特大帆立贝」,另外鲽鱼鳍边、大拖罗、赤虾等都有水准。
茶碗蒸 蛋香嫩滑,热辣辣暖胃,估唔到入面有惊喜,底下有虾、鸡肉、鱼板、菇等足料配料,令到茶碗蒸多左份鲜甜味,大推试下。
必食卡达拉娜 双层版咖啡和牛奶味,奶味香浓,配合埋蛋香焦糖香味,加埋咖啡味浓郁,真心正。同场加映,眼见对面order到 朱古力香莓芭菲 咁吸引,又忍唔到手,朱古力酱配埋酸甜莓果,入面既料亦几夹,甜品第二个胃,你们懂的!
_
⭐️ 需加一服务费