2019-06-07
餐厅:木津 (旺角)地址:旺角亚皆老街84-86号昌明大厦地下日本放题就食得多,日本嘅居酒屋就好少去,旺角亚皆老街,系旺角地铁话同旺角东火车站中间,有一间相当显眼嘅木津居酒屋,除咗有串烧、刺身同日式乌冬之外,仲有唔少嘅红酒啤酒可以品尝三色丼饭 $138所谓嘅三色丼饭就系三文鱼、带子同甜虾三款刺身组合嘅丼饭,带子足足有接近十片!劲足料!刺身亦够哂新鲜,无论系斋睇定食落口都系咁掂,去食饭嘅话一定要试吓佢哋嘅刺身丼饭吉列猪扒猪骨汤乌冬 $98猪扒肉嫩,吉列外层松脆,不过面粉似乎太多,有少少厚,但出乎意料嘅系连埋乌冬一齐上嘅螺肉几好食,下次可以直接叫黎食串烧就叫左烧秋葵($18)、鸡软骨串烧($22)同日本一口薯串烧($20),秋葵唔会好黏口或者有滑潺潺嘅感觉,配上芝麻同烧汁令淡而无味嘅秋葵味道变得美味丰富,鸡软骨爽口得黎唔会有太大旧软骨,比普通鸡肉仲多咗一层口感,值得一试卡斯智利🇨🇱赤霞珠红葡萄酒 $60/杯智利出产,有香浓嘅李子同黑莓香,仲散发住淡淡红果嘅甘甜,饮落口对比起平时嘅葡萄酒少咗一份酸嘅味道,非常香醇
地址:旺角亚皆老街84-86号昌明大厦地下
三色丼饭 $138