去九龙城唔一定食泰国菜😆原来呢度都有一啲精致嘅日式西餐选择,餐厅走日式木系文青风格路线,里面环境舒适,大热天时小休一会都唔错☺️我哋平日大约13:00去到完全唔需要等位,反而13:30开始人流就比较多,到接近15:00又回落,我哋两个人点咗2份精选套餐再追加咗两份甜品,每人平均$237.5,8-9成饱!🥗沙律/餐汤🍲(每个套餐2选1 )😋食后感:-🥗沙律👉🏻蟹柳粟米菜,清清哋啲汁几开胃-🍲餐汤👉🏻忌廉薯蓉汤,creamy浓郁好饮-2选1 嘅话,🍲餐汤比较出色👍🏻🥤饮品:🍑水蜜桃冰茶🍏青苹果冰茶😋饮后感:-两杯都系茶味比较浓嘅冰茶,有少少水蜜桃🍑或青苹果🍏清香,味道都唔错👍🏻🍽️主菜:🍗日式冷面配明太子鸡翼 $128😋食后感:-明太子鸡翼煮得好香,一嚟到已经被香味吸引住🤩鸡翼食落味道偏淡,上面酿咗啲明太子入去少少辣嘅香味但一啲都唔辣,味道都唔错👍🏻配荞麦面都几夹,啱晒炎热嘅夏天🥩纽西兰肉眼扒伴时蔬(5成熟)$188😋食后感:-朋友食肉眼扒,我试咗一小块🤤肉味浓郁好味👍🏻➕追加甜品:🍓士多啤梨拿破仑 +$58😋食后感:-香脆有层次感,啲吉士好味🤤-估唔到有粒龙珠果做装饰,好耐之前食过一次😂但唔

🥗沙律/餐汤🍲(每个套餐2选1 )
😋食后感:
-🥗沙律👉🏻蟹柳粟米菜,清清哋啲汁几开胃
-🍲餐汤👉🏻忌廉薯蓉汤,creamy浓郁好饮
-2选1 嘅话,🍲餐汤比较出色👍🏻

🍽️主菜:
🍗日式冷面配明太子鸡翼 $128

🥩纽西兰肉眼扒伴时蔬(5成熟)$188
😋食后感:
-朋友食肉眼扒,我试咗一小块🤤肉味浓郁好味👍🏻

➕追加甜品
🍓士多啤梨拿破仑 +$58
😋食后感:
-香脆有层次感,啲吉士好味🤤
-估唔到有粒龙珠果做装饰,好耐之前食过一次😂但唔系好记得咩味道,今次再食🤭只能说特别嘅味道🤣大家未见过或未食过不妨试吓

🍰自家制迷你 Brokon Tiramisu +$58
-卖相唔错📷好似盆栽🪴😂
-食落好creamy,少少咖啡味,下面手指饼半脆半软,几特别
2023-07-24
$237.5 (午餐)
  • 日式冷面配明太子鸡翼
  • 纽西兰肉眼扒伴时蔬