2024-10-12
{食尽荃湾之泰式 — ASOK THAI GARDEN}————————————————平时成日行过荃新天地都畀呢间泰国菜嘅门面吸引㗎喇, 骤眼睇佢嘅门面,会差d误以为系泰式按摩店🤣 以木系花园为主题,感觉舒服🔸甘蔗虾配鱼子蛋黄酱 $108啲碟菜嘅摆盘卖相精致, 一共有五条甘蔗虾, 香口热辣辣, 点上蛋黄酱加埋粒粒鱼子,推荐!😋🔸 蛋炒咖哩软壳蟹 $198咖哩嘅味道属于偏甜嘅口感,椰香味重, 软壳蟹炸得几好,而且都几多肉, 佢仲配咗一大碗白饭,2个人食岩岩好🔸 鱼露椰糖烧鸡全翼 $78正所谓,烧鸡翼,我钟意食🤣 烧鸡全翼就更加正,一次过可以食到饱满嘅鸡肉同埋香脆可口嘅鸡翼尖🥰, 一共有三只,仲配有一块新鲜多汁既菠萝伴碟!🍍🔸 马拉盏炒通菜 $88正常水准发挥嘅马拉盏炒通菜, 上菜速度好快而且系冒住热烟, 证明即叫即炒唔错!Overall comment: 如果下次有机会约朋友去荃湾食泰国菜嘅话我谂我会encore呢间餐厅, 除咗因为食物水准中上之外,佢嘅环境亦都好舒服,好适合可以倾计式者打下卡👍
————————————————
🔸甘蔗虾配鱼子蛋黄酱 $108