2020-12-29 859 浏览
Green Common可以话系改善咗我对素食嘅睇法👍🏻喺香港,传统素食选择较少,来来去去都系𠮶几款,而且整体感觉上好难同西方饮食拉上关系。入到嚟呢度攞起个menu睇,居然有得拣burger同chicken nuggets,我就梗系坐低试吓先走啦😀-我叫咗个未来汉堡plus($108)加两件乐乐鸡($12)。而家堂食有66折,都几抵👍🏻大约等咗十分钟左右就有得食😋-个乐乐鸡炸得刚刚好,食落好似真嘅McNuggets,而且同个蜜糖芥末酱好match😋-未来汉堡plus系好好食,首先块Beyond Meat汉堡扒真系好正,啖啖咬落去都好扎实而且有肉味👍🏻然后个burger 系有半个牛油果,啱哂我呢啲牛油果控😃配埋好重牛油味嘅汉堡包,蕃茄同埋纯素芝士,口感好丰富,合埋眼食嘅话其实真系食唔出系纯素🤷🏻‍♂️-食饱饱之后再系佢自设嘅小型超市买埋其他产品,咁就打发咗我一个钟😉
  • 未来汉堡PLUS
  • 乐乐鸡