2020-11-09
-大家知唔知最近好兴「未来肉」呢?🤤食得多真肉,有时候都会腻左啲,想食番啲Light啲嘅野,但系好矛盾地又想有肉嘅感觉🤣如果你同我地一样,咁Green Common餐单上有嘅野都应该啱你地口味啦😍尖沙咀依间环境几阔落,坐得舒服又唔逼,经开海港城嘅就黎支持下啦🤩今次我地叫左个「焗猪扒意粉」!记住啦系意粉呀,我地开头以为佢系饭🤣碟野黎到先发现佢系意粉!依个伪猪扒真系有惊喜呀,食落口感同真猪肉分别唔大,好真实,完完全全可以满足我地依啲想食肉,又想减下肥嘅黑洞🤣最值得一赞系佢一啲都无真猪肉嘅油腻!面头嘅素芝士我地比满分呀,融左落啲意粉度,但完全无罪恶感🤣饮品方面,我地叫左杯热丝「麦」奶茶☕️依杯奶茶用左燕麦奶去冲,口感非常滑同有几浓嘅茶香,个人黎讲好有特色,又适合肠道对鲜奶敏感嘅朋友仔😍Green Common嘅菜式水准比以前高,绝对推荐大家🤤我地都有网上Order佢啲食物架,系屋企自己整番热,简直方便又健康☺️!