2021-11-12 362 浏览
我哋8:40行过依一间吧。佢哋就叫我哋入去饮酒。佢哋一共有三个地舖喺同一条街附近嘅位置。佢哋好努力咁推介,我哋见到有甜品牌,问佢哋是日甜品系乜嘢,佢哋话可以入去问一问厨房,又推介自己舖头有甜品食。咁于是我哋入到去叫咗嘢饮。落单𠮶时已经怪怪地,个侍应全部酒嘅名都唔识,我都同佢讲话系餐牌第几行。之后隔一阵佢哋就话政府规例要每一张枱都要叫食物,我哋多个四个人要叫两个食物。我已经觉得有啲奇怪,因为佢已经摆低咗花生,已经算系有收费嘅食物,而且佢又唔解释唔到𠮶条规例嘅详情。于是我哋就问佢有啲乜嘢甜品,佢哋就同我哋讲冇甜品。咁我就已经觉得有少少被呃,同佢哋讲话头先响出面系因为见到有甜品先至入嚟,但佢哋坚持要我哋叫两个食物,咁我哋最后都叫咗。食物同饮品味道都冇乜特别。去到9:30嘅时候,佢哋突然之间拎张单嚟话叫我哋埋单,𠮶时先至知道原来佢哋10:00就要闩门。但系明明我哋入去嘅时候佢哋冇同我哋讲过!我哋问佢哋可唔可以去隔离都系属于佢哋𠮶间酒吧度继续饮,佢就答话可以,但隔离冇位。我哋无奈之后就继续饮,去到9:45 ,佢竟然熄灯!但系我哋都冇走,佢就走咗去落闸,做咗好多小动作提示我哋走,但𠮶阵只系9:50

食物同饮品味道都冇乜特别。去到9:30嘅时候,佢哋突然之间拎张单嚟话叫我哋埋单,𠮶时先至知道原来佢哋10:00就要闩门。但系明明我哋入去嘅时候佢哋冇同我哋讲过!我哋问佢哋可唔可以去隔离都系属于佢哋𠮶间酒吧度继续饮,佢就答话可以,但隔离冇位。我哋无奈之后就继续饮,去到9:45 ,佢竟然熄灯!但系我哋都冇走,佢就走咗去落闸,做咗好多小动作提示我哋走,但𠮶阵只系9:50。最后我哋都系9:50就做。但系呢间铺头嘅人摆到明就系为咗赚钱隐瞒营业时间同埋食物选择,完全冇良心!