2017-05-21
星期五晚系太子附近揾野食,系Openrice揾到呢间有好多好评既台湾野。我好钟意去台湾食野,系出面等位既时候已经好期待谂定食乜。一坐低我同男朋友叫左一客盐水鸡,食落有阵怪味,唔知系咪木耳既up味。味道方面觉得调味比较单调,只有咸味,冇夜市里面食到既蒜同辣,有d失望。跟住黎既系卤肉饭,本来想叫米糕,不过当日冇供应。卤肉饭味道唔错,不过唔可以叫出色,肉比较少,相对地会推介阿元既味道同份量。再黎系大肠蚵仔面线,份量系咁多样入面最大,蚵仔几饱满同新鲜,好似食蚝咁。大肠都炆得好淋。面线略嫌唔够「糊」,仲有食紧一条条面既感觉。对我黎讲,程班长既面线煮得比较对味。小食方面我地仲叫左个皮蛋豆腐,味道OK。本身钟意食皮蛋,可惜只有铺系豆腐上面,碟边只有番茄,如果皮蛋比例多返少少会丰富d。最后饮埋苦瓜鸡汤,初初饮既时候可能因为食左浓味食物,所以觉得淡。但继续饮就饮得出汤料既味道,几顺口,好饮。饮品方面嗌左胚芽珍珠奶茶同埋蜂蜜绿茶,两杯都不过不失,珍珠几有咬口。总括:我地会比较推介阿元同程班长。今晚系呢度食既菜色已经系本店推介,但食唔到有出色既部份,可能系家庭式妈妈味之选?以价钱相约既程班长黎比较,味道方面
总括:我地会比较推介阿元同程班长。今晚系呢度食既菜色已经系本店推介,但食唔到有出色既部份,可能系家庭式妈妈味之选?以价钱相约既程班长黎比较,味道方面我地觉得后者拿捏得比较好,比较地道,而且份量较大,选择方面都较合我地意,觉得呢度既好评有点名过于实。