2019-08-22
2086 浏览
去完书展后都未谂到食咩, 就系openrice上乱揾揾揾下就见到呢个tapas, 又唔系成日都可以系香港食到, 一于就试试佢!话晒都系酒店入面, 环境都几舒服。好多菜式都可以main course咁, 未做到正宗spanish tapas感觉2个人都未试到好多野, 所以我地就主要叫左d signature dish来试试首先我就叫左杯mocktail 酸酸甜甜好开胃好解渴!跟住就到佢地recommend的meatball, 肉质都几新鲜唔会好实, 蕃茄味都足够唔会好假好酸!之后就到好多人推介同佢地的signature dish suckling pig, 就系西班牙烧猪!可能都比较多脂肪, 食2旧都已经好饱味道真系几好, 所有野都适中, 皮都烧到好脆同肉同脂肪一齐食都十分夹!最后一样就系Fiorentina 系一个有好多truffle系面的pizza佢主要系truffle, 一只蛋同波菜蛋切落去系仲会流出黎, 好正呀!不过呢个pizza比起其他菜式淡味, 如果唔系特别钟意食pizza都可以唔洗叫 哈哈本身想叫另一个signature dish, slow cooked egg, 不过可
话晒都系酒店入面, 环境都几舒服。
首先我就叫左杯mocktail 酸酸甜甜好开胃好解渴! 跟住就到佢地recommend的meatball, 肉质都几新鲜唔会好实, 蕃茄味都足够唔会好假好酸! 之后就到好多人推介同佢地的signature dish suckling pig, 就系西班牙烧猪!
可能都比较多脂肪, 食2旧都已经好饱
味道真系几好, 所有野都适中, 皮都烧到好脆同肉同脂肪一齐食都十分夹! 最后一样就系Fiorentina 系一个有好多truffle系面的pizza
佢主要系truffle, 一只蛋同波菜
蛋切落去系仲会流出黎, 好正呀!
不过呢个pizza比起其他菜式淡味, 如果唔系特别钟意食pizza都可以唔洗叫 哈哈 本身想叫另一个signature dish, slow cooked egg, 不过可惜佢地已经转左menu无再做, 所以无机会试了
如果大家想揾d舒服地方可以一试, 但如果系想揾local spanish tapas, 呢间未必系啦!