2019-04-11 195 浏览
想试左好耐既日本餐厅,今日平日午餐就黎试下啦!午餐时间都冇咩人,只系坐咗三四枱,人少环境够静👍🏻系门口系睇唔到里面,对食客黎讲私隐度高,食得舒服。午餐有鱼生饭,仲有熟食,唔食生野既朋友都有得拣!是日拣左一生一熟,咩都试下丫嘛。先有前菜👇🏻,新鲜沙律菜,海蜇青瓜,同蒸蛋。3样都好食呀!期待住佢既主菜!先黎既系杂锦刺身定食👇🏻系鱼生饭当中最贵嘅一款,一试就试最好既💪🏻朋友呢个定食叫左少饭,开头仲以为佢无少到....铺排得好靓好精致,刺身够新鲜,整体正常,不失不过。仲有碗好饮面豉汤!跟住我呢个系烧三文鱼扒定食👇🏻三文鱼睇落好细旧,但其实好厚身,食落都够!系盐烧三文鱼,鱼皮烧得好香,少少少少脆口。请留意碗饭,好大碗,系超级大碗!终于知道朋友个碗饭真系少左!可惜....佢只系一碗普通白饭,我食唔到日本米既香甜同黏糯口感,有点失望😞如果系日本米我一定食得落呢碗饭。最后你可以选择饮品或者甜品,饮品系以咖啡或柚子茶,甜品系杏仁豆腐豆腐雪糕。我地都拣左豆腐雪糕,可惜食左都唔知系系豆腐味嘅雪糕....呢间尚算高级嘅日式餐厅,午餐二人埋单三百几蚊,正常价钱,但食物质素普通未见惊喜,食完一次唔会挂住嘅餐厅。

午餐有鱼生饭,仲有熟食,唔食生野既朋友都有得拣!

是日拣左一生一熟,咩都试下丫嘛。
前菜

杂锦刺身定食