2020-05-15 2139 浏览
疫症底下,呢排大家都多咗系屋企食饭,今日想偷懒😛来到胜记为今晚晚餐加料。正如标题所讲,呢间卤味香味一流,都未行到舖头 喺附近已经闻到超香卤水味👍🏼平日下午一点来到,仍然好多人排队买,要等10张飞。不过都不及放工时段夸张,放工夜晚起码要等半小时以上,今次等左15分钟就有得买啦。卤水鹅,鸭舌,鹅肾,墨鱼,豆腐卤水味香而不太浓,唔会一味得个咸字。卤水鹅正常发挥,刚买完趁热食油香出众,十分滋味😋 晚上摊冻再食当然冇热食咁正 但味道适中喜出望外的是鹅肾👍🏼👍🏼平时一般比较少食 我想切片香脆冧滑 一啲都唔un!!钟意爽口一定要试吓墨鱼新鲜,豆腐一般鸭舌用来送酒一流🤤不过可能食开麻辣 虽然都整得入味但总是觉得争少少嘢😛 总括而言 卤水香而不太咸 适合我的口味。大埔街坊都可以试吓。

卤水鹅,鸭舌,鹅肾,墨鱼,豆腐

墨鱼新鲜,豆腐一般

• 鹅肾