2017-09-18
好友为我庆祝生日。由于大家放工时间唔同,打边炉最好,边食边等!前菜:一坐底已经放底一碟皮蛋($9 per head),两碟青瓜(18@)。后来系menu度先发现,如果唔要所有前菜,坐底前要讲⋯ Eee⋯ 未坐底我又睇唔到依句野,点会知道呢?有啲矛盾㖞!计埋酱芥($25@),茗茶($12@),未order已经要比$52位!!汤底:因有朋友食素,唔食辣,嗜辣,一行6人叫左三并锅,满足唔同人既需要。分别叫左田园蔬菜龙虾汤,川椒火辣花螺汤同日式面豉豆腐魔芋汤。食辣既朋友表示,汤底唔算好辣,但麻,有3-4只螺食素朋友表示,面豉汤很清甜,有日式鱼片,豆腐,芋丝等等花师奶表示,龙虾汤唔太浓郁,有半边龙虾仔,蕃茄,黄芽白等等,比期望中淡同普通火锅料:整体都新鲜,但份量少。较深印象有虾胶酿油炸鬼,唔多餐厅有,虾胶弹牙。牛颈脊,厚切大块,重牛味!手打墨鱼丸,爽口弹心,有小墨鱼粒。其余火锅料无咩特别。服务:店员有礼貌但善忘,试过两至三次要求换碟/加汤,应左我地之后,去左帮其他食客,然后好似无左件事,隔多一阵我地要再问店员才帮我地环境:唯一挑剔系女厕所好细好细⋯我地6人埋单要成$3000,无叫海鲜,无咩特别野
食辣既朋友表示,汤底唔算好辣,但麻,有3-4只螺
食素朋友表示,面豉汤很清甜,有日式鱼片,豆腐,芋丝等等
环境:唯一挑剔系女厕所好细好细⋯
我地6人埋单要成$3000,无叫海鲜,无咩特别野,我无谂过咁贵⋯ 仲要朋友请我的,劲唔好意思
食物质素系唔错,但对于花师奶黎讲太贵喇,我亦相信会揾到差不多质素但比依间平既打边炉店铺,所以我未必会再黎。🙅🏽
睇清楚张落单纸,原来依间餐厅系2017米猪莲推介食府,会唔会因为咁而不断加价?