2021-05-28
大坑出名多野食,早轮揾下揾下揾到呢间串烧好多好评,就趁happy Friday 去烧烧佢。明明OpenRice 见到系有电话订座,谂住打去book 位啦,接电话个staff话:逢星期五六日无得book架wor 只限walk in。Well, 咁OpenRice 资讯唔一定岩既,店员讲既野实准确啦挂?唔知个店员系咪打紧几份工呢,又真系完美地俾佢fake 左㖞。今日我专登放工准时走打算早d 去等位,点知去到:staff:你无book 位呀?无book位无得食架wor我:下?我琴日打来问过你地有无得book,你地话逢星期五六日无得book,叫我walk in 架wor!staff:你系咪肯定打我地电话呀?我地叫「角川」wor「角川」wor,你睇清楚系咪打来「角川」wor (然后一脸觉得系我打错电话,所以先搞到来到摸门钉既样同态度)我:呢个电话呀嘛,openrice 有架wor 2253 6608,record 都比埋你睇喇staff:呢个我地总机电话,不过都会飞过来我地员工手提,总之我地呢度一定要book位先有得食,无book 就无得食,下次book 都起码要预一两个礼拜之前book 定(佢
今日我专登放工准时走打算早d 去等位,点知去到:
staff:你无book 位呀?无book位无得食架wor
staff:呢个我地总机电话,不过都会飞过来我地员工手提,总之我地呢度一定要book位先有得食,无book 就无得食,下次book 都起码要预一两个礼拜之前book 定(佢d 语气完全系唔信佢地员工答左叫我来walk in 同埋佢既潜台词比我感觉系:系人都知啦你唔系依家先知呀?)
我:.......(xyz!#%*?!......)
就系咁我地今晚就无食到呢间串烧店,去左食其他野。
当下真心嬲系觉得呢间店咁既arrangement真系好差,处理今次事件既态度亦都唔好!
第一:连walk-in 定book 位啲staff 都可以搅得错
第二:唔系话顾客永远是对的,要你舔鞋底,喂但系大佬你劈头第一句质问我丫麻,我咪show record law, show 完你又唔认,仲系录音机咁重复总之我地就咁咁咁,乜乜乜既,我俾你fake 左我三十几度大热天时仆过黎,一句唔好意思都无。
如果唔系佢地电话话叫我walk in 我都唔会热死辣辣山长水远走入去大坑排队啦!!以后都唔会再帮衬!几好食都无用啦!