2021-08-15 708 浏览
都预咗平时啲平民餐厅侍应未必好有礼貌,以往都唔会因为服务态度问题留言。但今日真系不吐不快。平时揾食除咗正评我都会睇埋负评,而家完全明白之前负评既巴丝,非常认同「服务九流」冇形容错(最尾系冇食到任何野)。今日特登同老婆嚟天后呢间餐厅食下午茶试吓佢啲烧鹅,谂住呢个时间会少啲人坐得舒服啲,点知一入到间餐厅谂住坐低,个侍应已经好唔好态度咁叫我哋「喂,量体温先!」,就算唔记得都唔使咁差态度⋯咁我哋之后谂住举手落单(冇出过声净系举手),点知个楼面阿姐喺远距离话「放底手啦唔好催,楼面唔够人手呀!」(态度真系差)其实系下午茶时间楼面坐到一半人都冇,铺面又唔系大又有三个阿姐落单,佢竟然话唔够人手,重点系其实我只系举手冇催过佢,所以我哋就回佢一句「我举手咋㖞冇催过你」,跟住佢就行晒成个铺面同其他客落单(包括迟过我哋嚟坐低𠮶啲)都唔同我哋落单,咁嘅环境仲叫我点样食?免得一阵叫佢过嚟攞单又话我催佢,所以我哋都系决定起身走,我最终都冇食过,所以真系唔知道啲嘢好唔好食。