2018-12-22
虽然少年时住丽晶, 依家好耐至会有机会番去一次, 番去揾个相熟舖老板讲开...我未食野就介绍我去依间新开车仔面咁就入去左试下, 当日一入去坐左三份一人, 店员不断推介当日"炭烧猪软骨"我就叫左碗车仔面, 萝卜 + 猪肠 + 介绍的炭烧猪软骨 + 油面 跟杯冻柠茶大大旧萝卜够林, 入味但就未够味, 不过又未去到啖口 都ok的猪肠呢...比平常食的粗碌, 但又唔会over左, 入味 干净唔太肥糕介绍的炭烧猪软骨呢, 大件好味, 只系...话明猪软骨佢就唔系可以咬得烂骨果种骨, 但都ok几特别车仔面有依d𩠌感觉几新鲜油面唔太粗幼幼地唔错, 汤底标明系猪骨汤底所以食落感觉冇咁平时d车仔面, 食落丰富d, 整体来讲几有惊喜的车仔面时下都唔算平, 上差唔多50蚊食个车仔面不过冇法啦, 下次会再去食多次! 有机会带家人试!
题外话/补充资料:
店铺唔似系本地人开, 都有礼貌地方都整洁可能系新开啦