2023-04-14 198 浏览
呢啲咁嘅铺头,都系留返比啲大陆人食啦我叫咗桂花桃胶𠮶款👹几宗罪:1. 芋圆唔熟定唔知中间好硬好难食。好意思打正旗号卖芋圆?我已经系叫热嘅糖水,尝试浸热啲芋圆都冇用,因为其实兜嘢又只系暖暖哋,唔系热2. 糖水一啲都唔甜。连普通用冰糖煮嘅糖水都唔识,开咩糖水舖?3. 贵。我兜嘢就系得桂花、桃胶同两粒桂圆,连一粒芋圆都冇,咁我见佢吹到自己啲芋圆有几巴闭咪加$12九粒芋圆,成兜嘢加埋$64,仲要咁嘅质素4. 冇诚意。朋友叫咗招牌芋圆mix港式糖水𠮶款,上到嚟系得几啖「杨枝甘露」俾你自己倒入去,本身个「杨枝甘露」已经有阵胶味,倒咗入啲芋圆之后更加食唔出系「杨枝甘露」,捞埋啲仙草后望落系啡色,相当唔雅观,好心就成兜整好再serve俾人啦,做到咁求其你好唔好意思?落单又要自己出去买,连serve你都费事5. 第一次去间专食芋圆嘅糖水舖系冇热嘅芋圆,冇考虑过唔食冻嘢嘅人嘅感受6. 一坐低见到佢叫人喺「大众点评」度follow同like佢哋已经觉得伏伏哋,唔怪得入到去咁多大陆人
呢啲咁嘅铺头,都系留返比啲大陆人食啦
我叫咗桂花桃胶𠮶款👹
几宗罪: