真系未食过咁难食嘅面包,同屋企人咬咗啖已经停咗手🤢讲返正题先,近排系布甸包热潮,相信好多面包店都想分一杯羹制作下。意外地同样喺油麻地附近揾到一间面包店相当多款式面包而门口好大个横额写住布甸包,咁就吸引咗我嘅目光,好可惜我见到个实物之后已经有预感唔好食,但都照买想实测俾大家,而结果当然同我预期一样😂其实佢系一间经济又好多面包嘅饼店,只系我冇食佢其他面包姐留意番系完全不需排队,都见到有人帮衬买架!👓焦糖法式布丁包 $15/个本身布丁包系参考焦糖布丁做法,平时其他面包舖会采用法包便挺硬质地,但依个就采用偏软身嘅普通面包质地,太淋同啲布丁一样淋令成个面包冇口感,如果焗/气炸锅都好啲啲起码会脆返啲。中间嘅布甸根本就唔系布甸,只系一pat酱汁,佢落得太多个吉士,味道上完全冇蛋味冇香味直情冇味!质感上冇布丁嘅凝固质感冇厚度只系淋淋地嘅酱!完全冇布丁应有嘅焦糖脆片或蛋香味,成个包都唔知咩嚟😅胜在货源十足唔使排队,面包独立包装够卫生但见网上都好多人赞🤔评分:5/10
真系未食过咁难食嘅面包,同屋企人咬咗啖已经停咗手🤢
留意番系完全不需排队,都见到有人帮衬买架!

👓焦糖法式布丁包 $15/个
但见网上都好多人赞🤔