2018-08-09 445 浏览
真系要记录低今日餐中午食得有几嬲😡😡 平时去食日本拉面 通常服务员啲态度都几好😄 要展现日本有礼貌嘅文化嘛☺️ 但今日呢间真系O晒嘴🤬🤬我叫咗个叉烧海老豚骨汤拉面🍜 $90 有得俾你拣粗面或者幼面同埋面嘅质地(软、适中、硬)🍜 我平时钟意食弹牙有口感啲嘅 所以我要左硬粗面☺️ 侍应落完单出返record俾我哋嘅时候就咁抌低张单 话粗面无晒转左幼面就走人了🤷‍♀️ 又无问客人转粗面o唔okay 幼面系咪要keep硬既质地🤷‍♀️😡😡 好无礼貌!!上拉面嘅时候 我原本落单要左走葱 但该侍应捧上拉面时明知碗内有葱😦 竟然讲咗句”啊 冇走葱添!我比个碗你搬开啲葱” 🤷‍♀️有冇搞错 唔好意思都冇讲句😡 又冇问是否需要帮客人换过碗拉面 真系未食已经成肚气🤷‍♀️🤬讲返拉面本身先!面质唔算硬 食到最后仲有啲淋。。😩😩 汤底有啲油 一开始以为系虾头膏油😮 但食落似系提取既虾头油😨 一啲都唔香 仲有啲人工提炼feel😧😧 最奇怪嘅系仲有啲辣酱。。味道好失色。。🤮日式叉烧就有两块 不过偏肥 肥瘦比例一啲都唔平均!😩😩虽然微微叉烧烧过 但减不掉油腻感。。🤮 以后唔会再帮衬🤮😡

叉烧海老豚骨汤拉面🍜
2018-08-01