今日去咗湾仔春园街我杯茶, 首先要重点推介佢嘅热丝袜奶茶, 喺你面前即冲 ,甜而不漏, 自家制茶胆好靓, 唔会苦涩, 奶滑香浓, 又系我个人嘅首选, 而且老板很推广 港式奶茶文化, 又有开班教学,希望呢个港式奶茶文化唔会失传, 值得一 赞, 跟住叫咗个番茄牛肉通粉 通粉系传统果只 有横纹,够弹, 牛肉够淋 唔会用好多生肉粉去乸, 仲有多旧蕃茄,卖相可以, 连埋热丝袜 奶茶都系47蚊因为佢得只此一间, 可能舖租贵地方比较细小, 不过其他地方都做得好好,所以 我畀五星星佢, 不过大家要留意佢关门时间 ,可能系六点至七点, 所以想饮热奶茶嘅就要早啲去, 有时会提早卖晒

2024-09-03
  • 经典奶茶