2018-09-29 3994 浏览
李好味位于中环摆花街,一d都唔难揾,店铺有两层,店内装修充满本土怀旧味,玩味十足,醒目旧式招牌旧式茶餐厅手写餐牌,顶呱呱推介,有唔少抵死𩠌名,怀旧铁窗,旧海报,绿色软皮櫈,红A牌红色灯罩随处可见,被安排坐到窗边位置,店内环境一流,可惜窗外正在修路,有d杀风景,呢片窗影过去,非常有feel,因为唔想饮酒所以叫左mocktail自己柚,店员都话自己钟意饮,无介绍错,酸酸地,唔错唔错,傻豹,雪碧加士多啤梨雪糕,怀旧野黑牛d friend,都唔会唔好饮,老鱿鬼鬼,油炸鬼酿鱿鱼虾胶,再加甜酸酱,送酒一流,够脆够热气,好食,薯头薯脑,波浪薯条,伴以芝士酱,芝士粉,旁边仲有松露蛋黄酱,薯条够粉,一绝,李小龙虾,味道可以但我唔太钟意个汁,有d浓味,反而跟埋既炸馒头配用炼奶打成既cream,反而几惊喜,炼奶cream涂落炸馒头一齐食,入口即溶,好有趣,而且又无平时炼奶咁甜,最后食埋个盐焗有米鸡,呢个要等50分钟,鸡好嫩,但糯米饭唔多,仲有两只鲍鱼,另外怕你唔够味,另上鲍鱼汁比你,味道可以,但唔惊喜,呢个试过就👌,由于食完已经好饱,所以已经无力再食甜品,如果想食下野倾下计,呢间系唔错既选择。
醒目旧式招牌
旧式茶餐厅手写餐牌,顶呱呱推介,有唔少抵死𩠌名,
怀旧铁窗,旧海报,绿色软皮櫈,红A牌红色灯罩随处可见,
自己柚,店员都话自己钟意饮,无介绍错,酸酸地,唔错唔错,

• 薯头薯脑