约咗好耐冇见的朋友一聚,简简单单食餐饭👯‍♀️显径站几分钟脚程到达,水泥和木系文青风格,以这次用餐体验来讲cafe的西餐质素算很不错,食材显出用心。前菜有粟米浓汤作餐汤,非常creamy和浓郁;而沙律也有烟三文鱼做主角,番茄仔和沙律菜。Dinner set有好多选择,今次就一个意粉一个risotto:🍝红虾龙虾汁扁意粉摆盘卖相相当精美,卷得美美的扁意粉上有三只大虾和花瓣作装饰,龙虾汁香气扑鼻,食落有埋虾味浓郁度十足,🍚软壳蟹青酱意大利饭炸得香脆的原只软壳蟹,超多肉,青酱其实几浓郁,钟意就钟意,唔钟意可能会觉得青咗啲,而risotto都好有咬口质感不错。饮品方面有蝶豆花西柚接骨木冰茶和血橙🍊梳打小店由4位年轻人主理,如店名fourxfour,好热血,虽然今次冇饮但知道佢地连咖啡豆都自己炒,又有cocktail极度多元化,现场环境有日光会更写意🌞
约咗好耐冇见的朋友一聚,简简单单食餐饭👯‍♀️

🍝红虾龙虾汁扁意粉
红虾龙虾汁扁意粉