2023-10-03 172 浏览
又系一间想去好耐既餐厅,一直都觉得佢地主打本土,又好有佢地既style,好有型。今次终于约到朋友黎食!一上去就发现鬼佬凉茶果个位好岩打卡,影左几张都觉得效果唔错🤭🤭🔴头盘:糟卤渍三文鱼及北海道刺身带子薄切配凉泮三杯风味无骨凤爪粒,扬州干丝沙律本身以为净系俾劲多菜,但系其实三文鱼同带子份量都劲多,食极都仲有🤣🤣而且好新鲜,加埋凤爪粒酸酸地,系一个好开胃既头盘💛🟠主菜:1️⃣24小时慢煮伊比利亚叉烧配日本温泉蛋,红洋葱渍,香喷喷香葱猪油捞饭。叉烧好高质,肥瘦适中,又够晒juicy,搞到食唔停口,捞埋温泉蛋,啲蛋浆流埋出黎真系好好食,猪油捞饭又好香口,好值得叫。2️⃣先炆后煎澳洲和牛脸,配浓香沙嗲汁,荷兰豆,铁板先炆后煎猪粉肠&猪粉肠和牛脸肉质鲜嫩,入口好香牛味,猪粉肠好新鲜干净无猪臭膻味,而且肠粉煎香过,好yummy。🟢甜品:极幼滑花生酱焦糖炖蛋配炼奶西班牙松脆包,热带果酱,迷迭香煮菠萝Crème brûlée 劲香,焦糖好甜好正🤤🤤 仲有好浓既花生酱味,好邪恶;西班牙松脆包劲脆口,就算放左一阵,咬落都系脆卜卜,亦可以捞埋个炖蛋食,感觉就无咁甜, balance 返晒, 个菠萝都几出色,连我呢个唔

🟠主菜:

🟢甜品

Crème brûlée 劲香,焦糖好甜好正🤤🤤 仲有好浓既花生酱味,好邪恶;西班牙松脆包劲脆口,就算放左一阵,咬落都系脆卜卜,亦可以捞埋个炖蛋食,感觉就无咁甜, balance 返晒, 个菠萝都几出色,连我呢个唔食菠萝既人都接连食左几旧🫣

🔵饮品 : just peachy
我饮果杯叫just peachy (蜜桃臀),纯粹睇个名都知玩味浓,但我都怕唔好饮,点知一入口我觉得够甜得黎,又唔会有好似咳药水既味,愈饮愈顺口,有啲唔够喉添🤣

另一杯:蜜糖桂花
呢个饮品系用咗桂花酿毡酒,再加上蜜糖,带清新花香同蜜糖香气,又唔会太甜,口感清爽,好适合女性客人!

P.S: 店员们都好有礼貌,好健谈,亦都好take care 我地既需要,好加分,一定会再黎❤️