2022-10-16
平时叫开外卖pizza来来去去都系得Pizza Hut同Pizza box,今次想试个特别啲,就拣咗呢间经常大排长龙嘅人气Pizza外卖专门店—Dough Bros💖顺便支持下本地小店嘛😌佢个专门店入面就系一个厨房,客人可以通过橱窗直接望住厨师即场制作pizza,环境非常干净,食客亦感到安心,而且Pizza系即叫即整,望住师傅起度搓pizza面团嘅模样,真系觉得好疗愈🤣由于pizza系即叫即做,所以等待嘅时间都比较长,落单后大概20分钟左右就可以拎得我哋拣咗佢最出名嘅The Parma,我想讲佢个饼底好好食,个饼底食落去好松软,带有淡淡的面粉香味,因为佢系用酸种面包去发酵,食起嚟呢会更加有咬感,烟熏咗嘅火腿再加大量芝士,真系好正!而佢最特别嘅秘密武器就系呢个白色嘅酱,平时食Pizza嘅时候通常食剩个边既,佢呢一个酱用来点完个Pizza后,系将Pizza个味道系升华到一个极点,个特制酱汁我估系一个忌廉洋葱味,再加少少蓝芝士嘅味道,真系好惹味!想揾间特色嘅手工Pizza店嘅朋友一定要来试吓!十分推介!💕🥳😋