2023-08-08
岩岩行经黑布街𠮶边,发现呢间彩蓝色招牌嘅餐厅,感觉充满美式风格,好似几chill 咁🥳忍唔住停低入左去🤣🤣 happy hour时间仲有优惠餐厅入面感觉环境好relax,好随性,令人感觉舒适不局促👍店员服务态度都好好,主动讲解品牌历史及啤酒特性☺️原来呢间餐厅系少爷啤酒品牌旗下,已经有九年历史,佢哋啤酒有成19款on tap☺️餐厅bar位会有挂牌,显示当日有咩酒提供,相当特别🫢咁出色,梗系要点返杯饮下😙😙Mo Money No Problem | Deadman | 6.8% | NARED IPA棕色印度淡爱尔好易入口,带点淡淡果香,就算唔太钟意摸酒杯底嘅人都会接受到☺️Strawberry Yerba Maste Sparking Tea有汽士多啤梨玛黛茶玛黛茶被称房「健康咖琲」,是集合咖啡因、抗氧化、营养素及多种维他命于一身的草本茶°闾楼酿造以清新的士多啤梨配合有汽玛黛茶,调袭出轻盈健康的提神良品,饮落非常清新Crispy Cajun Wings with Fermented Tofu Dip 炸卡津鸡翼配腐乳酱Chicken wings, caiun seasoning, rerm
RED IPA
棕色印度淡爱尔
有汽士多啤梨玛黛茶
闾楼酿造以清新的士多啤梨配合有汽
玛黛茶,调袭出轻盈健康的提神良品,饮落非常清新
Chicken wings, caiun seasoning, rermented tofu Cruyu mayo
鸡翼配腐乳酱,非常新鲜及有香港特色嘅配搭,而且鸡翼炸到好香脆又入味,就算唔使点酱都好食😋
Hak Po Pasta 黑布茄牛意
Spaghetti, minced beef, cherry tomato,
anchovy, black garlic
人生好耐冇食过黑意粉🍝,呢个真系好出色,非常推介💯碎牛肉、车厘茄、鳀鱼同黑蒜,成个配搭系劲夹,好香浓又惹味🤤🤤
Corianger 炸茜汉堡(需时20分钟)
Sesame burcer bun. local beef patty, cheddar, deep fried coriander,earlic sha-cha mavo, cow's chest cartilage
汉堡以芝麻汉堡包、本地屠宰免治牛、车打芝士及炸芫荽、蒜蓉沙茶蛋黄酱、牛白肉粒而成,造型特别🤣有别平时所见☺️食落牛肉非常新鲜弹牙,口感好特别👍
#chill #relax #美食餐厅 #美式餐厅 #摸酒杯 #drinks #Cocktail #beer #happyhours #mk #黑布街 #旺角啤酒餐厅 #少爷啤酒 #本地制造 #环境舒适