约左朋友喺旺角食晚饭,佢带我去一间叫「TAP - The Ale Project」嘅酒吧。本身惊会冇乜野食,去到睇个menu见都有小食、包同意粉食😋👍🏻。❤️黑布茄牛意用黑蒜、鳀鱼、车厘茄和碎牛肉食材制成。有大量牛肉碎,牛肉碎都大大粒,牛味香浓。意粉整体味道甜甜地。❤️开心乐鱼堡🍔用芝麻汉堡包、炸鱼柳、菠菜苗、咸酸菜他他酱制成。包够软熟~炸鱼柳好大块!啱啱炸起,入口重热辣辣!😍钟意佢选用菠菜苗而唔系用普通生菜👍🏻。咸酸菜他他酱的味道好似花椒,有啲麻麻辣辣嘅味道。我同朋友share半个包,一个人食半个包已经好饱,证明个包真系份量十足!👍🏻我一路食一路猛咁赞:「好好食!」。「开心乐鱼堡」真系「包如其名」,食完真系好开心😄。呢度有d佐酒小食。当然唔饮酒都嗌得啦🤣。❤️炸卡津鸡翼配腐乳酱本身仲惊啲腐乳会淋埋上啲鸡翼度食落会好咸,好彩d腐乳酱系分开上👍🏻,可以按各人喜好点几多腐乳酱。炸鸡翼落咗啲辣粉辣辣地,应该都落咗啲香草🌿入口好香~鸡翼炸过皮脆肉嫩,香脆又惹味~😋呢度d 啤酒🍻有本地酿制亦有进口。虽然呢度系酒吧,应该帮衬下佢d酒。但今日我想饮杯热野。见有non-alcoholic drinks拣就嗌

❤️黑布茄牛意
用黑蒜、鳀鱼、车厘茄和碎牛肉食材制成。
有大量牛肉碎,牛肉碎都大大粒,牛味香浓。
意粉整体味道甜甜地。

❤️开心乐鱼堡🍔
用芝麻汉堡包、炸鱼柳、菠菜苗、咸酸菜他他酱制成。
包够软熟~
炸鱼柳好大块!啱啱炸起,入口重热辣辣!😍
钟意佢选用菠菜苗而唔系用普通生菜👍🏻。
咸酸菜他他酱的味道好似花椒,有啲麻麻辣辣嘅味道。

呢度有d佐酒小食。当然唔饮酒都嗌得啦🤣。
❤️炸卡津鸡翼配腐乳酱
炸鸡翼落咗啲辣粉辣辣地,应该都落咗啲香草🌿入口好香~
鸡翼炸过皮脆肉嫩,香脆又惹味~😋

呢度d 啤酒🍻有本地酿制亦有进口。
虽然呢度系酒吧,应该帮衬下佢d酒。但今日我想饮杯热野。见有non-alcoholic drinks拣就嗌杯「热姜黄柠檬姜茶」。
❤️热姜黄柠檬姜茶
入口有姜黄香,有姜嘅辣味,饮完喉咙好舒服~

❤️朋友都拣左无酒精饮品——Gingerella 姜味梳打。上枱时有一支姜味梳打同埋一个装住冰同柠檬角🍋嘅玻璃杯。姜味梳打唧埋柠檬汁好refreshing!😄

呢度唔系一间普通嘅酒吧,估唔到都有咁多好好味嘅野食!😋下次黎一定要试埋d酒!

见枱面有个牌写住「七月优惠:小食买一送一」好正😍,但「只限绿裤、蓝裤及红裤会员」。下次约朋友饮野食野可以黎呢度做埋会员,享尽优惠!👍🏻😚