2024-04-26 31 浏览
📍本地|米芝莲蝴蝶酥(附图)珍宝同原版蝴蝶酥𝑺𝒊𝒛𝒆对比➕上朋友屋企黐餐试吓佢家厨娘的拿手小菜买几盒蝴蝶酥拜访私心拣埋限定的珍宝蝴蝶酥谂住当甜品一齐食🤤𝑬𝒏𝒄𝒐𝒓𝒆𝒅 𝒊𝒕𝒆𝒎:限量版「珍宝蝴蝶酥」(原价$168)有6吋!是原装的5倍大Size大到可以遮全面影相!入口酥香松脆 入口会有超脆疗愈声是劲满足感觉▫️海盐蝴蝶酥𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓 𝒚𝒖𝒎𝒎𝒎🤤平时见到海盐食物/ 饮品通常会叫但觉得海盐应该配焦糖,放喺雪糕或蛋糕但原来海盐 x 蝴蝶酥是𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕 𝒎𝒂𝒕𝒄𝒉 🔥有震撼了 自己一个清了半盒🤏🏻会再拣的口味~▫️伯爵茶蝴蝶酥英国伯爵茶香喺蝴蝶酥深心处没有盖过牛油香~两边打和🙌打卡时伯爵茶味超浓 离远都闻到唔太甜~厨娘like!📌 𝒘𝒐𝒉𝒐𝒐𝒐 4月是皇玥「#蝴蝶酥节」门市购买可享买二送一优惠💰最后一星期!到皇玥及明玥门店购买蝴蝶酥产品,即可享买二送一优惠(*不包括混合饼食产品)。☁️ 蝴蝶酥还有很多想试下的口味下次会想试埋蜂巢蛋卷感觉松脆产品应该做得有点保证🧡📍 皇玥各区都有分店~位置方便的旺角|尖沙咀|佐敦|湾仔|铜锣湾|荃湾|沙田|屯门等等|未能尽录 @ipastry.hk
📍本地|米芝莲蝴蝶酥
(附图)珍宝同原版蝴蝶酥𝑺𝒊𝒛𝒆对比➕

上朋友屋企黐餐
试吓佢家厨娘的拿手小菜
买几盒蝴蝶酥拜访
私心拣埋限定的珍宝蝴蝶酥
谂住当甜品一齐食🤤

𝑬𝒏𝒄𝒐𝒓𝒆𝒅 𝒊𝒕𝒆𝒎:
限量版「珍宝蝴蝶酥」(原价$168)
有6吋!是原装的5倍大
Size大到可以遮全面影相!
入口酥香松脆 入口会有超脆疗愈声
是劲满足感觉

▫️海盐蝴蝶酥
𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓 𝒚𝒖𝒎𝒎𝒎🤤
平时见到海盐食物/ 饮品通常会叫
但觉得海盐应该配焦糖,放喺雪糕或蛋糕
但原来海盐 x 蝴蝶酥是𝒑𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕 𝒎𝒂𝒕𝒄𝒉 🔥
有震撼了 自己一个清了半盒🤏🏻
会再拣的口味~

▫️伯爵茶蝴蝶酥
英国伯爵茶香喺蝴蝶酥深心处
没有盖过牛油香~两边打和🙌
打卡时伯爵茶味超浓 离远都闻到
唔太甜~厨娘like!

📌 𝒘𝒐𝒉𝒐𝒐𝒐 4月是皇玥「#蝴蝶酥节」
门市购买可享买二送一优惠💰

☁️ 蝴蝶酥还有很多想试下的口味