2020-03-31 1286 浏览
见到汇丰卡近排做紧餐厅周 有好多唔同嘅餐厅有折 于是今晚一于嚟到香格里拉酒店嘅西餐庆祝生日啦 睇吓佢𠮶餐牌先 $588per head有四道菜 都算系咁啦 首先有一个bread basket有唔同嘅面包 我觉得最好食系𠮶条面包条啊 头盘:海鲜汤配香蒜多士 不过佢𠮶块嘅多士真系非常之林同埋难咬 个汤都几浓嘅 有足料嘅海鲜 薄牛仔片配吞拿鱼刺身 刺身都新鲜嘅味道唔错 食完前菜之后等咗好耐都未有下一道菜 跟住我哋望一望个侍应 侍应就醒觉原来漏咗我哋单 加埋等左成九个字先有第二道菜见到道菜就更加嬲啦 呢个个样简直系青瓜汁炒蛋咁嘅样 餐牌系写住蕃红花意式烩饭配意大利青瓜酱及巴马臣芝士 个汁好咸另外一个红虾配龙虾汁大通粉真系得几粒通粉就咁摊喺度 完全冇摆碟可言 第三道菜 一个系煎三文鱼 另一个系香煎牛面肉 𠮶个牛面肉一上枱一pat黑蚊蚊嘅嘢 不过块肉食落去都几好食嘅个鱼外面煎得好脆 入面都仲好滑 食咗咁多道菜唯一系觉得好食嘅系呢个主菜 甜品拣咗tiramisu同埋雪糕 雪糕冇乜特别啦Tiramisu食落去都唔错 最尾有嘢饮同埋四粒朱古力 佢个热朱古力好香浓好滑不过太甜 好似系用朱古力嚟冲㗎如果唔系

头盘:海鲜汤配香蒜多士

薄牛仔片配吞拿鱼刺身 刺身都新鲜嘅味道唔错

甜品拣咗tiramisu同埋雪糕 雪糕冇乜特别啦

如果唔系汇丰咭有折都唔会黎呢个餐厅 但系酒店级咁样嘅质素嘅嘢食 真系完全好失望啰