2021-07-16 371 浏览
今晚唔想煮饭,知道开左叉烧饭,回想起之前西湾河金蛋好正,所以见到其他分店的食评觉得好正,所以对于呢间店其实都好有期望。早几日都试过买,但因为无晒叉烧同菜饭,所以都买唔到。今天放工又系谂住试下,问店员仲有无,佢话得番沙津/白饭,但仲有差烧。咁就买左2个$58x2的叉烧饭。本身都真系好开心,因为居然买到,但返屋企打开真系超级失望,叉烧只有约15小粒(1粒约不大约1cm3左右),同图片差太太太太太太太远。同埋图片有2层叉烧,最后得面头果层😢 入面都系沙津菜,同有3-4粒车厘茄咁。叉烧没有烤焗香味,冻冰冰,大部分都系得番筋。老实说,感觉都几差下,因为我觉得如果其实卖晒唔够叉烧,佢唔应该卖比我,我真系宁愿唔买。🥲真系挂住西湾河的金蛋既叉烧⋯应真系可一不可再。下次都系去大家乐买叉烧算 😑

焦蜜叉烧+沙津
2021-07-16
10 分钟 (外卖自取)