2020-11-10
话说今日又系谂爆头唔知食咩lunch 嘅时候, 咁就有同事介绍左一间餐厅嘅便当外卖好抵食, 咁就一lunch 时间就直线跑过去买啦咁呢间餐厅提供嘅午市外卖选择都好多嫁, 而且价钱实惠, 由59至118 蚊起不等咁我最后买左呢个香辛咖哩牛肉便当, 就咁睇都觉得质素好唔错吧, 而且配料丰富, 不单有渍物如腌黄萝卜同腌酸梅, 又有一细盘金平牛蒡, 腌渍物味道唔算酸浓容易入口, 牛蒡就爽口微酸, 非常开胃, 饭就份量不少而且压得好实, 牛肉质素好唔错, 而且咖哩味唔过份所以都食到当中嘅牛肉甜味, 比起连锁店嘅牛肉水准高了不少, 不过最大剂系果盘汁, 唔知系未放置太耐嘅关系所以凝固左如下图所以最后都系要用微波炉顶一顶佢, 不过本身咖哩汁味道都好唔错, 用来捞饭食一流最近做紧嘅优惠就系加3蚊有可乐咖啡, 我呢罐系焦糖味可乐咖啡, 饮落觉得似淡味可乐而唔会联想到咖啡, 不过焦糖味存在感都好高, 饮惯左可乐太甜想转一转口味, 呢罐都唔错嫁我个便当埋单就62蚊, 我觉得质素唔错而且配料什多, 而且便当新鲜新辣, 系唔知点解个汁凝固左, 不过我都推荐比大家