咁岩喺荔枝角𠮶边行完D2 Place,朋友就话有另外一个商场有嘢食,仲话系食日本野,就即刻应承咗过去睇睇。感觉好似日式的居酒屋,仲有好多多啦A梦摆设,睇嚟老板系一个多啦A梦迷。餐牌选择都多,我就比较钟意食鱼生,而且唔钟意谂,所以拣咗个定食套餐,里面有好多款式嘅嘢。极上杂锦鱼生饭定食$128你会见到有好多款式唔同嘅鱼生,包括三文鱼,赤虾,帆立贝,吞拿鱼蓉,油甘鱼等等⋯新鲜度也OK,最主要白饭系上面加咗啲芝麻,令个饭冇咁dry!配以酸萝卜,蟹子沙律,茶碗蒸,味增汤~蟹子沙律个size都几大,好开胃;茶碗蒸甜味十足,里面仲有啲鸣门卷等等;味增汤味道适中,唔会太咸,好啱口味!同埋包埋罐装汽水,如果拣波子汽水𠮶啲就要另外加钱,不过就算唔加其实都有茶提供!之后发现埲墙上面有一个吉列牛套餐,下次试吓先。

极上杂锦鱼生饭定食$128

配以酸萝卜,蟹子沙律,茶碗蒸,味增汤~

之后发现埲墙上面有一个吉列牛套餐,下次试吓先。