-朱古力迷有口福!!🍫食Tea唔使一定去酒店嘅🤭最近去咗一间以朱古力做主题嘅小店试咗个用朱古力做主题嘅Tea Set咸甜点都好出色,真系好有惊喜🥰/▫️CHOKOLICIOUS Afternoon Tea Set $248/1位(2位起)▫️/▪️咸点▪️/—三文鱼西兰花法式咸批—咸点唔多,但好惊喜好出色👍🏻三文鱼同西兰花配搭好特别配合制成卡帮我味道互相辉映😋/—巴马火腿黑醋汁牛角包三文治—巴马火腿嘅咸香配合黑醋汁点缀牛角包帮助中和咸味,味道好夹🥐/▫️甜点▫️/—香蕉朱古力焦糖脆饼批—香蕉同朱古力嘅配搭真系好完美一啖食晒香蕉➕朱古力➕焦糖脆脆口感丰富,超级大满足呀💕/—红桑子朱古力挞配时令水果—酸酸甜甜红桑子帮助中和朱古力嘅甜腻感再配合香脆挞皮,层次丰富🍓/—脆皮朱古力泡芙—泡芙嘅脆皮外层加上中间冻冰冰嘅忌廉更加突出朱古力嘅唔同口感同味道😋/—伯爵红茶朱古力焦糖炖蛋—朱古力带出阵阵伯爵茶嘅香味加上焦糖炖蛋嘅脆糖顶层一次过食出多种味道同层次🥰/—糖渍橙粒朱古力粒松饼配香橙柚子果酱—食下午茶当然唔少得松饼松饼配上糖渍橙粒同朱古力粒再配合香橙柚子果酱酸酸甜甜口味丰富🍊/Afternoon Tea Se
朱古力迷有口福!!🍫
食Tea唔使一定去酒店嘅🤭
最近去咗一间以朱古力做主题嘅小店
试咗个用朱古力做主题嘅Tea Set
咸甜点都好出色,真系好有惊喜🥰
▪️咸点▪️
—三文鱼西兰花法式咸批—
咸点唔多,但好惊喜好出色👍🏻
三文鱼同西兰花配搭好特别
配合制成卡帮我味道互相辉映😋
—巴马火腿黑醋汁牛角包三文治—
巴马火腿嘅咸香配合黑醋汁点缀
牛角包帮助中和咸味,味道好夹🥐
▫️甜点▫️
—香蕉朱古力焦糖脆饼批—
香蕉同朱古力嘅配搭真系好完美
一啖食晒香蕉➕朱古力➕焦糖脆脆
口感丰富,超级大满足呀💕
—红桑子朱古力挞配时令水果—
酸酸甜甜红桑子帮助中和朱古力嘅甜腻感
再配合香脆挞皮,层次丰富🍓
—脆皮朱古力泡芙—
Afternoon Tea Set跟配两杯$58以下嘅饮品
我哋试咗两杯单一产地朱古力饮品(热)☕️
菲律宾Auro70%➕厄瓜多尔72%
两杯都系黑朱古力
超级浓郁,钟意饮朱古力嘅朋友一定要试吓
由单一产地可可豆制作而成
更能品尝出该产地可可豆嘅独有风味👍🏻
㊙️CHOKOLICIOUS Afternoon Tea Set要预早两日前预订💕