2018-10-09 155 浏览
同朋友喺旺角食完晚饭后 去左佢想饮嘅新开粉红饮品店💕舖头细细 但有一大个柜 一格格放左各种各样嘅朱古力 对于朱古力控真系好吸引🤣🤣睇左一轮menu终于决定要一杯麦提莎 一杯积及橙饼🍊想order之际 店员先话原来佢地啱啱过左营业时间 正准备失望而回🤧 店员又肯帮我地整最后2杯😍 (不过麦提莎卖晒 所以转左要oreo)虽然已经过左营业时间 阻到佢收工 但佢并冇hea我地 依然好细心咁整 仲砌得好靓😚2杯都先用奶,朱古力酱,冰打一次然后就分别一杯加oreo 一杯橙jam(?)同朱古力酱再打一次最后唧cream同加oreo碎同mini oreo另一杯就加左朱古力酱同半条橙饼-味道方面:两杯比较嘅话橙饼个杯嘅味道偏淡 而且唔系真系用积及嘅橙饼 唔知系外国版定系咩 不论味道同质感都唔同🤧另外惊喜嘅系 加嘅麻糬好烟韧🤣🤣
同朋友喺旺角食完晚饭后 去左佢想饮嘅新开粉红饮品店💕
睇左一轮menu终于决定要一杯麦提莎 一杯积及橙饼🍊