2021-04-15
甜姨姨每个月都有新口味刨冰 真系食都食唔切!3月份推出咗400次脏脏冰 好特别啊 一定要试下啦!📍🍫400次脏脏冰🍫呢个系同kitkat合作嘅刨冰 卖相极之吸引 好fluffy嘅400次咖啡好似奶盖咁铺喺朱古力刨冰上面 夹埋kitkat一齐食味道极之浓郁 但又唔会甜到漏上个post形容黑极~黑芝麻豆腐刨冰似掘宝藏 今次朱古力粉加埋内藏嘅金黄色kitkat脆脆 就令我谂起掘金🤣不过因为呢款刨冰嘅卖相实在吸引 上碟时已经将所有quali show晒出嚟 而食到最后未有其他惊喜出现 变咗有少少单调 但朱古力控绝对值得一试❤️📍小王子jaden(芋头+椰子)刨冰我哋仲食咗2月份推出嘅小王子刨冰💙刨冰因为加咗碟豆花而呈现淡蓝色 加埋大大个黄冠 非常吸睛 淋上粉紫色嘅芋头酱 渐变色超级靓啊😍 椰香好突出 配埋中间嘅椰子脆脆一齐食好夹 食到最底仲有芋泥同西米 芋泥好好食❤️ 📍Oero豆腐奶盖仙草红茶睇相见到oreo上面有叶扮盆裁 仲谂住打卡呃下like 但原来上碟系唔会有块叶嘅🤣奶盖虽然有啲稀 但豆腐味好浓郁 不过啲冰多得滞 每滗一羹都滗到好多冰 少少防碍到我食奶盖 后尾我哋整走咗啲冰再饮 就发觉啲茶
📍🍫400次脏脏冰🍫
📍小王子jaden(芋头+椰子)刨冰
我哋仲食咗2月份推出嘅小王子刨冰💙
📍Oero豆腐奶盖仙草红茶
奶盖虽然有啲稀 但豆腐味好浓郁 不过啲冰多得滞 每滗一羹都滗到好多冰 少少防碍到我食奶盖 后尾我哋整走咗啲冰再饮 就发觉啲茶又太甜🙈