2023-08-27
仲有唔够10日Kelsey就要返学啦🥹佢话想开学前同妈咪去撑吓枱脚,咁简单嘅要求妈咪梗系做得到啦,仲要拣佢一定钟意食而妈咪又好满足嘅❤️今次就同Kelsey 去到位于帝乐文娜公馆一楼嘅 FINDS 去品尝佢啲新推出嘅冰雪夏日「蜜之梦馔」红莓朱古力火锅下午茶 ☕️ 餐厅环境相当宽敞同宁静,终于可以喺暑假尾同阿女叹番吓❤️餐厅以北欧传统美食为基调,食物相当出色👍🏻 以特色红莓朱古力火锅配上多款地道传统美食🍽️集合妈咪钟意食嘅咸点同阿女钟意食嘅朱古力火锅🫕谂返起都觉得开心!下午茶咸点有迷你丹麦开放式三文治 (虾肉多士🍤熟成鸭胸🦆香烤牛肉🥩) 、招牌烟熏三文鱼🐟同青芦笋配鹌鹑蛋🥚。我最欣赏佢哋嘅招牌菜烟熏三文鱼,用脆皮蛋筒包住三文鱼片同三文鱼慕丝,再加少量芥末刁草汁点缀,食落充足三文鱼嘅油香,味道相当浓郁🐟主角红莓朱古力火锅系采用法国Valrhona朱古力加上北欧传统红莓酱制成,芷娸钟意配上MÖVENPICK焦糖雪糕🍧味道香甜醇滑。香脆可口嘅瑞典心形窝夫🧇系Kelsey 第二最爱,佢仲话要自己食哂🫣 其他嘅甜点仲有冰镇杂锦鲜莓、DAIM朱古力及自家制柠檬棉花糖、越橘莓芝士蛋糕、60%黑朱古力及马斯卡邦
餐厅环境相当宽敞同宁静,终于可以喺暑假尾同阿女叹番吓❤️
下午茶咸点有迷你丹麦开放式三文治 (虾肉多士
香脆可口嘅瑞典心形窝夫🧇系Kelsey 第二最爱,佢仲话要自己食哂🫣 其他嘅甜点仲有冰镇杂锦鲜莓、DAIM朱古力及自家制柠檬棉花糖、越橘莓芝士蛋糕、60%黑朱古力及马斯卡邦芝士慕丝。 我特别钟意食DAIM朱古力及自家制柠檬棉花糖,酸酸甜甜口感软绵。
最后加两杯特饮为我哋嘅下午茶作完美嘅句号❤️ 芷娸同我都相当满足😌 下次揾机会带埋爸爸嚟食个 Brunch 叹番下先!