2009-04-19
呢日过去老友屋企,皆因佢老哥买左部ps3,话要同我只揪Street Fighter,咁过瘾既聚会梗系收工0系地盘飞身仆到咁去,点知去到早左成半个钟,只有找个地方坐下﹗走左入呢间味味佳,6:30pm时份竟然都几多人开始吃晚餐,枱枱都叫到一碟碟𩠌搞到我个肚都打埋鼓。叫左杯冻朱古力顶住肚先,其实茶记总有一个问题就系冻饮0的冰实在太多,搞到一杯野饮入面得半杯饮品,其余的都是冰顶住哂,唔抵饮之余待冰溶化后饮品就会慢慢淡而无味再继而变为冰水﹗好在唔系等好耐,我都自得其乐继续追我既大时代,估不到以前既剧集会好睇得令我爱不措手,返工前又睇放工又睇返到屋企更加睇睇睇﹗秋官真系好野,唱歌又好听做戏又咁劲,一流﹗而家睇无线亚视的真的无得比﹗$13杯合理吧﹗我都唔想阻住人地一家大细霸住张枱,好在老友三几个字就到,走人﹗