2020-09-13 1022 浏览
依间雪糕鸡蛋仔店真系历史悠久,四年前仲系湾仔旧舖未搬到中环。店面有少少不起眼,不过店内大大张文宣海报,可惜除咗我之外已经冇其他客人帮衬非常宁静,而店舖位置就系位于好好饮嘅朱古力饮品店Hakawa Chocolate隔离两个舖位咋❗️饮完朱古力就过嚟食返杯雪糕鸡蛋仔😛店内有位置可以坐低慢慢食😋👓Night Wolf $66(S)意大利纽纹低脂软雪糕、布朗尼朱古力碎鸡蛋仔、香脆牛油酥、自家制精选雪糕、热情果奶冻、脆脆片份量其实都大杯三个人食冇难度😛除咗有雪糕同鸡蛋仔,都几多配料😋鸡蛋仔新鲜热辣整所以暖笠,而且非常脆口,当中有朱古力粒馅料但一咬朱古力系半溶状态,唔会太甜,佢始终唔系好专业嘅鸡蛋仔舖所以不是很重鸡蛋味,但整体来讲佢个鸡蛋仔系好食😋纽纹雪糕系有朱古力和牛奶雪糕而成,不过牛奶味道似炼奶雪糕偏甜,反而朱古力就甜度刚好而且颇浓郁朱古力味好稠身,当然两沟味道系最好食😛雪糕份量都几多,价钱的确唔算平但佢声称采用意大利低脂雪糕,雪糕质感的确都好滑同偏挺身热情果酱真系好重热情果味,主要积聚左系底部,但差唔多食到尾嘅时候好滞而热情果酱的酸甜味有少少醒胃嘅感觉,加上酱汁捞埋雪糕食真系好夹味评分:8.

👓Night Wolf $66(S)
评分:8.5/10