2024-01-21
好耐冇食过鸡蛋仔,因为1底都几heavy,食完通常都好「漏」。旺中的ice puff我喺YouTube睇过好多次,次次睇到啲真实食评都流口水🤤🤤咁滞,今日经过旺角,加上有2个人,就一齐买嚟试下😋。嚟到时顾客唔多,等一阵就可以落单,俾咗钱等5-10分钟就有得食。我哋点咗70%比利时朱古力口味🍫。餐牌上有多款特别口味,好似黑松露、咸蛋黄等都好吸引。我听到前面落单的人都系点朱古力,仲额外+$7加麻糬。70%比利时朱古力鸡蛋仔🍫:上手微暖,唔算热。整体size同一般鸡蛋仔差唔多,但佢明显细粒啲,如果逐粒搣🤏🏻嚟食都几㩒食😆。到手时有几粒鸡蛋仔的边位有朱古力爆浆,睇见都已经对佢充满信心😍。佢啲边位几脆,每粒鸡蛋仔入面都有朱古力浆🍫(唔系流质,而系有少少朱古力面糊的质地),朱古力味够浓又唔甜,超好食😭😭😭,绝对满足到钟意食朱古力甜品的人🥇。2个人share嚟食,我食到2/3左右开始觉得有啲饱同漏,但食到尾都冇食厌👍🏻。排队人士有唔少会点格仔饼🧇,估计都系呢度的名物之一。另外有人点咸蛋黄鸡蛋仔,我见到有劲多咸蛋黄碎铺面,极邪恶,劲吸引❗有机会一定要再试下其他口味😋😋😋~~