2014-05-19 2109 浏览
排队就等于好食呢个理论,我从来都唔BUY.系无一个程度上,有人排队,可能等于受欢迎,但未必系美食,可能只系潮流,又或者系羊群.今次我路经西湾河,见到一间排哂队既卤味,门口仲贴住诚哥都黎食既报导.我不得不承认,我相信左诚哥个报导先黎排队,排了约4分钟.价目表清楚简洁,鹅同鸭都有,我问服务员有没有剩肉?他指住一件就完成对话.这种气势就系因为客人太多先会显露出黎,根本唔想我有任何考虑,佢潜意识话比我知,我唔买呢旧,可能连鸭毛都无得食$79,鹅片加点骨肉位.份量不算少,现在鹅肉很贵.肉味还算浓厚,肉质比较实,比烧鹅更硬.味道无咩层次,附送既卤汁就不过咸,但亦系无层次可言,只系普通卤味汁.如果有人为呢个质素排队,我只能话各花有各眼.但食过呢一次,绝对认为诚哥唔识食

我不得不承认,我相信左诚哥个报导先黎排队,排了约4分钟.
2014-05-17
4 分钟 (外卖自取)