2019-10-12
今日呢去咗柴湾睇戏,因为果边平同有大戏院,所以就去咗𠮶边睇。之后呢就要去揾食啦但系柴湾就冇嘢好食,所以就去咗杏花邨𠮶度揾食。杏花新城𠮶度呢就有好多餐厅,有中式西式日式快餐咩都有,我地就比间装修好特别嘅Cafe Paradise 吸引咗入去。我地就坐咗去个好似灰姑娘坐嘅果架车度食,好有风味。佢系一间西式餐厅由前菜、小食、扒类、main course、pizza都有。本drink menu重好有心机咁一打开就有3D屋弹开黎。我地叫左个小食拼盘,卡邦尼意粉同云呢拿沙冰。铺入面座满哂人,一家大细以至一个人锯扒都有。等咗一阵,先黎个小食拼盘。四款鸡翼,都各有特式,水牛城鸡翼最开胃因为酸酸地少少辣。咖哩角都炸得好脆,如果有多啲馅就更好。炸芝士好creamy,唔讲以为食紧炸豆腐,几得意,几好食。而薯角就炸到新鲜滚热辣咁,好香脆,好好味。卡邦尼意粉个份量都几多,个汁修到啱啱好,令到个粉好creamy,而且佢煮到好弹牙,都唔错。杯沙冰好有云呢拿味,唔太甜,好啲似饮奶昔咁,值得一试。间铺都几大,野食就算散叫都唔太贵,而且食物都几好味,份量又唔少,所以都吸引到好多人食,迟咗黎都要有排等呀。
我地就坐咗去个好似灰姑娘坐嘅果架车度食,好有风味。
我地叫左个小食拼盘,卡邦尼意粉同云呢拿沙冰。
铺入面座满哂人,一家大细以至一个人锯扒都有。
等咗一阵,先黎个小食拼盘。
四款鸡翼,都各有特式,水牛城鸡翼最开胃因为酸酸地少少辣。
咖哩角都炸得好脆,如果有多啲馅就更好。
炸芝士好creamy,唔讲以为食紧炸豆腐,几得意,几好食。
而薯角就炸到新鲜滚热辣咁,好香脆,好好味。
杯沙冰好有云呢拿味,唔太甜,好啲似饮奶昔咁,值得一试。