2016-06-14 185 浏览
大角咀咁多火锅店 都真系几难拣食边间 见呢间个名咁有噱头 一于试一试叫左个招牌麻辣鸡煲 双拼滑 黑牛柏叶蔬菜拼盆 云吞 羊肉 等等既材料鸡煲真系唔错 因为系两个人食 得半只鸡 但感觉上都几多叫左小辣都唔系太辣 小小麻 洋葱同香菜都几多 鸡肉好幼滑 而且够入味 唯独唔知点解嗅落唔太香 食落就几好黑牛柏叶 几新鲜 但好难煮 唔够时间唔入味 煮得耐又缩到一个点...可以切得大块应该会好DD云吞系虾肉云吞 外软内弹牙 唔太大粒 不错羊肉色泽都唔错 食落唔太膻 份量都OK(两个人黎讲) 因为两个人所以净系叫左一碟肉 份量岩岩好双拼滑几抵食 不过虾滑真系好食 好弹牙 入面仲混左D虾肉 虾味浓蔬菜拼盆几抵食 份量都OK既 谂唔到食咩既人可以拣呢个总括黎讲 所有既材料都好新鲜 质素亦高既 但相比任食火锅系贵少少 食惯平价任食火锅久唔久豪一次都几开心

鸡煲真系唔错 因为系两个人食 得半只鸡 但感觉上都几多
叫左小辣都唔系太辣 小小麻 洋葱同香菜都几多