2017-08-07 1472 浏览
我同我个朋友约咗喺湾仔等,个朋友想食韩国菜。就上网揾啦⋯⋯咁你见到呢间餐厅喺湾仔地铁站C出口唔需要一个字就到餐厅。于是就去呢间餐厅。食物小食侍应就即刻俾咗六款小食俾我哋,有小鱼竿、菠菜、莲藕、豆角、芽菜和泡菜。泡菜用咗生菜腌,食落去唔辣而且爽口添。如果唔食得辣嘅朋友都可以试吓呢个。芽菜选用大豆芽,芽菜长身而且大条。小鱼干去甜甜地,用小堤鱼做成。餐牌沙律菜有芝麻酱、火箭菜、车厘茄、八爪菜同罗马征菜:沙律菜好爽口而且好有菜嘅甜味:芝麻酱好重芝麻香,有少少酸,好醒胃。五花腩五花腩一碟有八块,块块都好大块:同出面嘅五花腩唔同,平时见嘅长条形:夹上嚟好软淋淋,肉嘅颜色好鲜艳嘅红色。食落去,猪肉味好浓。护心肉护心肉其实系猪肉近肝附近嘅肌肉位:细细块但无咩脂肪。食落去好弹牙,油脂比较少香葱西冷卷一份有六件西冷卷,一件西冷卷有掌心咁大件:有牛肉味好重好多肉汁,葱嘅味道中和牛肉嘅脂肪。食落去唔油腻。餐具餐具整齐而且好齐全:有筷子同匙羹,旁边有三把较剪。如果带小朋友来食嘢,可以剪细少少俾佢地食。筷子同埋匙羹都系用韩国食嘅筷子同匙羹。个炉同平时唔同,呢个炉可以移位。又唔洗特登落油去烧野。感觉无咁肥。装修每一

食物

小食
芽菜选用大豆芽,芽菜长身而且大条。
小鱼干去甜甜地,用小堤鱼做成。

餐牌

五花腩

护心肉
香葱西冷卷

餐具

装修
每一张枱上面都有一个类似抽油烟机嘅机器,你都知道韩烧都比较多油烟。有咗佢就可以抽走啲烟啦。个炉同出边𠮶啲都唔同,唔需要落油就可以煎嘢食啦。
有沙发架位坐,正。

服务态度:
服务方面,我觉得佢地几好:当我唔小心跌左筷子,即刻俾对筷子好!食完啲野会帮我地收野。
2017-07-20
  • 护心肉