2021-10-18
筑地饭 黑松露章鱼烧行开葵广但少食附近一带手卷,但朋友推介,见广告牌靓,价钱又好忯食。临走时,决定尝试买回家当晚餐。刚好买够100蚊唔使找,筑地饭65 黑松露章鱼烧34加1蚊外卖。之后行左街1个钟先返屋企开餐。一打开个筑地饭,出奇地好食 事关行左1个钟 返到屋企已经2个钟头后,饭醋比例一点都唔吝啬,成个刺身饭 温度仍然KEEP到冷,唔系室温。刺身饭十分新鲜~ 2块八爪鱼👍够甜但比较薄,好味,2块三文鱼👍 油脂比例 够肥美 似鱼腩部位 仲要系厚切。2只赤虾👍 唔算珍宝但一啲都唔细,十分新鲜 平时食放题 唔系好敢食虾头 新鲜 到 破例 食1次 完全唔腥 但虾头无咩野食 无肉食。唯一少少不满 系店员只给1包酱油1包washiba,但刺身十分新鲜 所以酱油不足仍然好好食,washiba我只用了少许,但跟平时寿司店吃的washiba不一样,有味但没有那么攻鼻。虽然质素十分高,但份量当午餐100分。当晚餐,记得要加小食。黑松露章鱼烧 ~有黑松露味,章鱼够大粒,但粉酱食落有啲漏 34蚊6粒 价钱有点儿高,如果34蚊8粒😍就正啦!
临走时,决定尝试买回家当晚餐。
之后行左街1个钟先返屋企开餐。
当晚餐,记得要加小食。