2017-03-25
星期五晚同朋友庆祝生日,拣左尖沙咀嘅King Ludwig Beerhall. 环境好仲有live band,好有feel!因为朋友有东亚信用卡,所以有特别优惠,4人餐都只系840 ,好抵食,有好多野食份量都算多,我地7个女仔都食剩野😂德国面包配算配牛仔肝酱及香草芝士啲包热辣辣,外脆内软,好正!不过个芝士酱可以再芝士啲😆蕃茄沙律配羊奶芝士伴芝麻菜好fresh,个汁多返啲就冇咁dry啦~ 但芝士好似用Mozzarella而唔系Feta 🤔传统德国香肠芝士沙律咸咸地嘅香肠加埋酸瓜,好fresh好开胃👍🏻烟三文鱼柳配青露荀正正常常 冇乜特别野菌忌廉汤配鲜虾个汤好正,每啖都有好浓郁嘅野菌,creamy得黎又唔会好漏😋脆皮猪肘配酸椰菜猪手好大只!皮脆肉嫩,好好味!酸菜嘅份量都多,可以keep住中和返食肉嘅油腻。仲有几旧薯角架🤤维也纳香肠配德国薯仔沙律香肠睇落去冇特别似厨师肠,食落去皮系脆嘅但味道都系冇咩特别🤣薯仔沙律酸酸地(有朋友话好酸)都几fresh香煎海鲈鱼柳配红花忌廉汁鱼柳啖啖肉,个汁好creamy同埋甜甜地都几好味瑞士芝士面团配波菜啲面团口感有啲怪,不过个波菜芝士汁就好正,加埋干蕃茄就更
因为朋友有东亚信用卡,所以有特别优惠,4人餐都只系840 ,好抵食,有好多野食份量都算多,我地7个女仔都食剩野😂 德国面包配算配牛仔肝酱及香草芝士
啲包热辣辣,外脆内软,好正!不过个芝士酱可以再芝士啲😆 蕃茄沙律配羊奶芝士伴芝麻菜
好fresh,个汁多返啲就冇咁dry啦~ 但芝士好似用Mozzarella而唔系Feta 🤔 传统德国香肠芝士沙律
咸咸地嘅香肠加埋酸瓜,好fresh好开胃👍🏻 烟三文鱼柳配青露荀
正正常常 冇乜特别 野菌忌廉汤配鲜虾
个汤好正,每啖都有好浓郁嘅野菌,creamy得黎又唔会好漏😋 脆皮猪肘配酸椰菜
猪手好大只!皮脆肉嫩,好好味!酸菜嘅份量都多,可以keep住中和返食肉嘅油腻。仲有几旧薯角架🤤 维也纳香肠配德国薯仔沙律
香肠睇落去冇特别似厨师肠,食落去皮系脆嘅但味道都系冇咩特别🤣薯仔沙律酸酸地(有朋友话好酸)都几fresh 香煎海鲈鱼柳配红花忌廉汁
鱼柳啖啖肉,个汁好creamy同埋甜甜地都几好味 瑞士芝士面团配波菜
啲面团口感有啲怪,不过个波菜芝士汁就好正,加埋干蕃茄就更好味。 当晚嘅 甜品同餐牌上嘅唔一样,不过都好味。 个餐有咖啡/茶,我地叫左几杯啤酒 当 服务员知道有朋友生日,就叫佢地嘅band女黎唱生日歌,仲会影一张即影即有送俾寿星,好有惊喜👍🏻