难得一次赶上热潮,开业第一个星期就试到呢间采用有机抹茶嘅过江龙,琴日五点几去人龙长到转弯,好彩佢只做外卖,而且店员都好快手,排左三个字就到我地,𠮶时已经无晒croffle,但就出左matcha basque cheesecake,想买走的话有抹茶长崎蛋糕、抹茶豆乳饼、抹茶酱等。🍵Matcha Soft Serve Ice-cream ($42)软雪糕以北海道牛奶混合抹茶制成,面头再洒上抹茶粉,质感软滑,奶同茶味平衡,甜度唔高。个cone就似脆地嘅老麦新地筒,如果转只好食啲有蛋香嘅筒应该加分不少。🍵Matcha Latte Float ($52)香港限定款,睇介绍话house blend系鹿儿岛加京都自家茶园嘅抹茶,涩味中等,回甘唔算明显,甜味靠北海道牛奶雪糕带出,无额外落糖。值得一赞嘅系质地厚滑,饮到底都无粉粒。🍵 Espresso Matcha Latte ($48)呢杯打卡一流,上层咖啡渐变到底层嘅抹茶,不过人地始终主打抹茶,咖啡真系麻麻,建议试软雪糕。餐牌:

Matcha Soft Serve Ice-cream

🍵Matcha Latte Float ($52)
Matcha Latte Float
🍵 Espresso Matcha Latte ($48)
Espresso Matcha Latte

餐牌:
15 分钟 (外卖自取)
Matcha Soft Serve Ice-cream
Matcha Latte Float