2022-08-08
𝟘𝟟.𝟘𝟠.𝟚𝟘𝟚𝟚📌 Afternoon Tea TEAROOM (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea B1楼B112B号舖🔎#hkfoodieat_尖沙咀💸人均消费: $100-200🌿评分: 3.9/5🈶加一服务费本身系打算去Curator Art & Café试吓佢个tiramisu🌷但失策冇事前book位🥺好无助喺度游荡嘅时候发现呢间东京人气过江龙日系打卡café一样有甜品食😻就同朋友仔入咗去🌟ꕥ Lemon & Blueberry Short Cake ($88)虽然话就话柠檬蓝莓奶油蛋糕🍰但佢主要都系柠檬味🍋蓝莓只系喺面头装饰下咁🫐柠檬嘅味道调得啱啱好✨唔会过酸亦都唔会过甜🎐夹心𠮶层嘅奶油加咗少少奇异果令层次更丰富🥝不过啲蓝莓好酸😂系件蛋糕嘅惟一败笔🥹ꕥ Matcha & Strawberry Parfait ($88)卖相好靓🙌🏻不过佢并唔系虚有其表😚首先喺面嘅有抹茶同士多啤梨雪糕🍓雪糕食落似系高质雪糕嘅味🍦仲有抹茶味都几重嘅蕨饼同烟烟韧韧嘅原味麻糬🍵接住落嚟就系忌廉同埋士多啤梨酱🌟最后𠮶层岀乎意料地有啲士多啤梨味啫喱😋
📌 Afternoon Tea TEAROOM (尖沙咀)
🔎#hkfoodieat_尖沙咀
💸人均消费: $100-200
🌿评分: 3.9/5
🈶加一服务费
卖相好靓🙌🏻不过佢并唔系虚有其表😚首先喺面嘅有抹茶同士多啤梨雪糕🍓雪糕食落似系高质雪糕嘅味🍦仲有抹茶味都几重嘅蕨饼同烟烟韧韧嘅原味麻糬🍵接住落嚟就系忌廉同埋士多啤梨酱🌟最后𠮶层岀乎意料地有啲士多啤梨味啫喱😋虽然就系假士多啤梨味😂但我几钟意有啲嘢可以咬下嘅感觉😗
ꕥ Pineapple Fresh Tea Soda ($78)
唔系好清楚系唔系咁嘅名><但大概系咁🤧几香菠萝味而且饮落都几清新几解渴🍍饮落唔会有𠮶种食菠萝会有少少乸喉嘅感觉👍🏻仲有啲羊羹(Chardonnay)喺入面😻好似椰果咁~好特别🧡不过如果杯嘢饮同个甜品差唔多价钱嚟讲我会比较推荐大家嗌甜品🍮
📎今次嗌嘅嘢全部都系Seasonal🍃当啲生果唔当造嘅话餐牌就会转㗎啦🍂好似杯菠萝梳打都系近几个星期先有嘅新品🫧有兴趣嘅话就趁而家去试吓喇🌻