2020-03-20 974 浏览
虽然写咗短短嘅日子,我已经收到唔少嘅feedback,有人会惊讶⋯估唔到你会写野㖞~重写得似模似样,有人会认真话俾你听,你有好多错别字,格式亦可以留意返,令人睇得舒服嘀!其实我真系好开心大家俾我嘅见议,证明你有用心去睇我嘅文章,我开头只系傻更更咁去开始我嘅写作,谂住just for fun,但如果可以帮到你地揾食,或者氹到你地笑下轻松下,我都开心今次黎到呢间大角咀老掌柜系因为我好钟意食醉鸡,同其实都知呢间东北菜好出名,因为平时都见到佢要排队,难得今日见冇咩人,紧系要一探究竟啦~系幅图你都睇到,醉鸡做得相当嫩滑,美中不足系个酒味可以再浓嘀!但有时我谂,因为唔系咁多人饮得,有时嘀铺头唔敢整得太重酒味,意思意思一下就算,我食过一间我觉得最好味嘅醉鸡,系用一个小酒埕,将鸡件放入再用酒完全掩盖,鸡肉真系浓浓酒香,回味无穷。但东北野贵在粗!叫了三鲜饺,饺子皮都系粗厚,简单,扑素!简单粗暴就系佢嘅名字!之后我地重有叫炸酱面,浓浓嘅肉酱加上青瓜,萝卜,面条,味道精致不足,但粗犷有余!重有烤麸,我平唔识嗌烤麸黎食,原来佢相当有益,烤麸蛋白质含量丰富,属于高蛋白、低脂肪、低糖、低热量食物。 三低,减肥一流

醉鸡

京式炸酱面
重有烤麸,我平唔识嗌烤麸黎食,原来佢相当有益,烤麸蛋白质含量丰富,属于高蛋白、低脂肪、低糖、低热量食物。 三低,减肥一流,佢重整得好有弹性,索咗好多汤汁,真系好正呀!

虽然佢要排队,要book位,重限时,但系咁平又有水准,算佢啦!

醉鸡
京式炸酱面