2020-04-26 1109 浏览
自从知道西湾河原来有间食印度菜嘅餐厅后就已经bookmark左,毕竟喺东区依类餐厅一向都唔多,今日放假终于有机会黎试下午餐。佢位置岩岩好喺工联会隔离,地铁站行过黎都要一段路。间铺比较细,目测大概得8张台左右,所以都等左一阵先入得。一坐底已经每人先送一碗汤,中午有lunch set 可以拣,选择唔算多,我拣左串烧鸡(配咖喱汁),有得配白饭或者烤饼/薯仔烤饼/千层饼,饮品要另外加钱。因为一向都中意食印度薄饼,我地3个人黎食,就每人叫唔同嘅饼share。其实个串烧鸡黎到嘅时候同我想象中有啲出入,我原先以为会一串串𠮶啲,点知黎到原来系3大块鸡。鸡系干身嘅,啲肉都几嫩,有少少辣,如果嫌dry嘅仲可以点咖喱汁。不过我嘅重点始终都系薄饼,我觉得佢啲烤饼都算大件,我尤其中意食佢嘅薯仔薄饼,里面原来系夹左啲咖喱薯仔,另外再点埋咖喱汁就非常惹味。其实三款都好好味,真系食再多都唔会厌。食物黎讲质素唔错,价钱都适宜,系个环境有啲狭窄。而且间餐厅比我想象中多人,所以黎到嘅话可能都要有心理准备要等位。

2020-04-13