2016-07-01
煮打菜呢间菜馆我之前和同事食过两次,觉得呢度D野食好好食同好地道,所以今次就特意带男朋友的家人前来试试。我地总共点了5个菜及2个炒粉面。卤水拼盘拼盘食物种类很多,而且排得整整齐齐,有猪耳、八爪鱼,鸡肾,大肠,猪腩肉等等。整体味道不错,但略嫌鹅肉太肥。蜜椒吊烧骨佢个蜜糖酱汁调配得好好,甜甜地,几开胃,而肉质都好鲜嫩,唔会话太肥或者太瘦。豉油皇大虾豉油皇大虾最紧要一定系个豉油啦,而佢的确整得好好,酱汁惹味,有少少甜甜地,但略嫌上菜时不够热。潮式爆花蚝饼蚝饼炸得非常香口而且松脆,而里面亦有好多只蚝,只只都好饱满,十分足料。笼仔荷香蒸爆牙肉饼今晚既主角终于黎啦,呢个肉饼佢有好多配料俾你简,包括咸鱼,咸蛋,土鱿等等。而我地就简左银鱼仔。佢地既肉饼比一般餐厅整既肉饼弹牙好多,肉饼之间亦都加入猪耳,令弹牙之余亦会有爽口既口感,高度推荐 雪菜肉丝炆米及扬州炒饭份量十足,镬气十足,我地一行六人叫左两碟粉面都好够饱。食完晚饭之后,最惊喜既就系竟然仲有糖水送,成个"家的感觉"即刻出哂黎。而我男朋友的家人对呢间餐厅都有赞无弹,所以下次我一定要再带他们来吃。
我地总共点了5个菜及2个炒粉面。 卤水拼盘
拼盘食物种类很多,而且排得整整齐齐,有猪耳、八爪鱼,鸡肾,大肠,猪腩肉等等。整体味道不错,但略嫌鹅肉太肥。 蜜椒吊烧骨
豉油皇大虾
豉油皇大虾最紧要一定系个豉油啦,而佢的确整得好好,酱汁惹味,有少少甜甜地,但略嫌上菜时不够热。 潮式爆花蚝饼
蚝饼炸得非常香口而且松脆,而里面亦有好多只蚝,只只都好饱满,十分足料。 笼仔荷香蒸爆牙肉饼
份量十足,镬气十足,我地一行六人叫左两碟粉面都好够饱。