The Farmhouse 咖啡廳

The farmhouse d buffet真系好抵食,weekend原价$798 ,依家喺Openrice度book有55折,计埋原价加一只系 $519,今个月上个月又同屋企人再去食啦~~今次主题系东南亚,啱晒我!! 📍东南亚特色美食+即烧串烧烤物除咗经典泰式生虾/冬荫功汤/泰式蚝仔饼; 星马肉骨茶/黄咖喱炒蟹,叁巴酱香料烤鱼等等比较特既系𠮶个菲律宾烧乳猪! 乳猪烤得刚好皮脆肉滑好正,我都食咗好多转! 除咗呢啲,仲有专人即烧鸡肉牛肉沙嗲串/大虾/原只鱿鱼猪颈肉同大猪脾!! 📍东南亚特式甜点甜品方面都有几大亮点,好似系斑兰戚风蛋糕/印尼千层蛋糕/泰式奶冻加炼奶/芒果糯米饭等等,最后雪糕就紧系要试泰式奶茶同斑兰味📍冰镇海鲜+刺身冷盘选择都几多,酱渍鲍鱼/龙虾/长蟹脚/青口大蚬等等;刺身选择就有三文鱼/吞拿鱼/八爪鱼/带子等等📍热荤即切牛肉/蒸鱼/炒菜,仲有中式既烧肉/海南鸡/叉烧同烧鹅;另外仲有粉面档(今次有越南PHO/沙律吧/印度素食/国际美食

📍东南亚特色美食+即烧串烧烤物

📍东南亚特式甜点