2019-12-31
东南亚味乜都有餐厅今日早收工,同男朋友去k11 musea 食下午茶,食呢间yummee,之前行过见野食都吾算好贵,同埋都有好多野食拣。早黎所以人都吾多,有自助点餐,够方便,港式,泰式,越式,日式同日式都有!新开所以装修新净,以大地色为主,有卡位,梳法位同方枱,坐位都吾会好逼夹。我地自助点餐,样样都拣d黎食。叫咗冬阴公配饭,日式咖喱猪扒饭,炸春卷,蜜糖蒜蓉炸单骨鸡翼,红油抄手同埋手工柠檬红茶。冬阴公配饭呢个冬阴公偏向越式,冇落椰奶的,味道偏酸,小小辣,配饭食,啱我胃口。配料有新鲜嘅虾,鱼蛋,鱼片同蘑菇,配搭不错。日式咖喱猪扒饭猪扒系日式酥炸款,上面淋有咖喱汁,配薯仔同红萝卜,个味又唔错,猪扒劲大块,抵食。炸春卷呢个馅料有猪肉碎,冬菇,小小红萝卜丝,再用春卷皮包住炸,外皮小脆,内面馅料丰富,有汁,好食。蜜糖蒜蓉炸单骨鸡翼好多条蛋骨鸡翼,上面嘅蒜蓉好香,不过偏咸,用嚟送饭都岩。红油抄手呢个简直系虾饺嚟,入边有成两至三旧新鲜虾,$38有六粒,抵食。手工柠柠红茶店员介绍嘅时候话手工茶,系用青柠同柠檬各一个渣出柠汁,的确呢杯柠柠红茶好有清新青柠味,加上又唔甜,好健康的感觉。另外嘢食都煮得好快,都
我地自助点餐,样样都拣d黎食。
冬阴公配饭
日式咖喱猪扒饭
炸春卷
蜜糖蒜蓉炸单骨鸡翼
好多条蛋骨鸡翼,上面嘅蒜蓉好香,不过偏咸,用嚟送饭都岩。
红油抄手
手工柠柠红茶
另外嘢食都煮得好快,都唔使等太耐,应该lunch时间嚟食都讲得切,下次可再来。